GODE RÅD OG VEJLEDNING OM SKIND HANDSKER

Gode råd og vejledning om Skindhandsker.

Fælles for de typer skind vi anvender til skindhandsker, er at skindene er strækbare.

Derfor skal de fra starten sidde tæt til hånden. Derved tilpasses handskerne naturligt til dine hænders form.

 Vi arbejder med og producerer vores handsker i 5 forskellige skindtyper afhængigt af design og anvendelse. Alle skind har nogle særlige evner og begrænsninger.

Som udgangspunkt skal du vælge dine nye handsker efter det du primært agter at bruge dem til. Det er ikke ualmindeligt at have flere par handsker til forskelligt anvendelse.

Foret i vores skindhandsker er enten wool blend, Cashmere, silke, pels, fleece, 3M Thinsulate eller uforede. De fleste for typer kan anvendes til alle skindtyperne.

Lammeskind er den tyndeste, fineste og mest smidige skindtype med eller uden for. Foret bestemmer hvor varme du ønsker dine handsker skal være. Lammeskind anbefales ikke til grovere brug såsom f. eks., at cykle med.

Gedeskind og Fåreskind er lidt kraftigere end lam men med samme smidighed. Kan anvendes til lidt grovere brug end lammeskind. Gedeskind har en lidt mere rustik overflade end lam og får.

Okselæder er den kraftigste skindtype vi anvender til vores skindhandsker. Vores producenter af okselæder handsker benytter en særlig garveteknik der gør skindene meget smidige og stærke og anbefales derfor også til grovere brug. De skindhandsker vi producerer i okselæder er oftest af typen ”casual” eller på Dansk ”med god plads” og oftest med varmt for såsom 3M thinsulate.

Hjorteskind er vores mest fedtholdige skindtype som på trods af sin tykkelse er særdeles smidig. Den bedste side er oversiden som når spaltlaget er fjernet stadig har den velkendte kraftige struktur som ved korrekt brug får en særlig patina som kan være meget smuk. 

Ruskind er bagsiden af skindet, dvs den del af skindet der vendte ind mod dyrekroppen. Ruskind har en sart overflade og anbefales kun til begrænset brug. Ruskind kan komme fra flere forskellige dyrearter.

Nubuck fremstilles af oversiden af læderet som efter garvning og farvning slibes så det får en ruskindslignende overflade. Nubuck kan ligesom ruskind komme fra flere forskellige dyrearter.

Et godt råd til dig og dine handsker er at du efter brug retter dem ud med et lille ryk med hænderne mens de er lidt fugtige.

Fugtige handsker skal tørre inden genbrug.

Stærke farver. Handsker uden for, kan smitte af på hånden i starten. Det garanterer vi ikke imod.